S Koblížkem na karneval

Zveřejněno: 5. 3. 2023, zapsal: Marie Šašková, přečteno: 228x
xdrhgoů ůfjkbp

V masopustním období si děti ze Stromečku vyprávěly pohádku O Koblížkovi. Seznámily se s celým příběhem a naučily se jej vyprávět. Ve skupinách společně tvořily Koblížka z drobného materiálu, skládaly pohádkové obrázky podle časové posloupnosti a skládaly puzzle. Vyrobily si Koblížka z papírového tácku a na pochozí síti jej umísťovaly podle instrukcí do prostoru. Zacvičily si ve dvojicích jako babička s dědečkem a prošly si překážkovou dráhu, která představovala Koblížkovu cestu lesem.

Během masopustních příprav se děti zúčastnily maškarního karnevalu v tělocvičně ZŠ TGM. Zde se sešly všechny třídy mateřské školy a společně si zatancovaly a zadováděly s nafukovacími míčky. Na konci maškarního reje bylo vyhlášení nejhezčích masek. Porotci se stali žáci 9. třídy ZŠ, kteří vybrali vždy tři děti z každé třídy.

Na konci masopustního týdne se děti seznámily s pracovním postupem při výrobě masopustních koblížků a také si koblížky samy vyzkoušely připravit. Moc se jim povedly a velmi si na nich pochutnaly.