,,Červená Karkulka"

Zveřejněno: 20. 3. 2023, zapsal: Eva Kodlová, přečteno: 208x
,,Červená Karkulka ,,Červená Karkulka

Známá a oblíbená pohádka o ,,Červené Karkulce“ nás provázela celých 14 dní. První den děti zaujatě poslouchaly vyprávění podle obrazového materiálu a hned se pokusily pohádku dramatizovat. Pan učitel Martin přinesl oblečení a dřevěnou pušku pro myslivce ,  pro Karkulku jsme našli mezi karnevalovými kostýmy moc pěkný oblek a na domeček jsme si půjčili velké molitanové kostky ze Stromečku. A mohlo se začít !  Při výběru Karkulky na nás všechna děvčata volala :,,Já, já, já“. Bylo to těžké, ale na všechny se dostalo, protože v naší pohádce si zahrála i různá lesní zvířátka. Překvapilo nás, jak pohádka děti bavila, samy si hrály na Karkulku i při pobytu venku.  

Nejvíc jsme se všichni těšili na naše vystoupení pro kamarády ze třídy Jablíčko. Odměnili nás velkým potleskem a to nás velice potěšilo.

Při výtvarných činnostech děti namalovaly Karkulku, zpřesňovaly početní představy při pokládání knoflíků na kabátek podle diktátu učitelky, naučily se píseň ,,Karkulka“, skládaly puzzle, při jazykové chvilce ,,Zvířátka v lese“ procvičily motoriku jazyka, trhaly a lepily papír – kolektivní práce ,,Vlk“, kterému nakreslily babičku i s Karkulkou v břiše.

Vyvrcholením bylo pečení opravdových malých báboviček, které však nesnědla babička, ale my všichni . A jak nám chutnalo!

S Karkulkou nám prostě bylo dobře. Jaká bude další pohádka?

Už to víme!  ,,Tři prasátka“.