Návštěva ZŠ Ulice Míru – škola nanečisto

Zveřejněno: 22. 3. 2023, zapsal: Matěj Peřka, přečteno: 147x
zš2 zš1

Naše třída Koťat přijala pozvání ZŠ Ulice Míru, která každý rok pořádá pro předškolní děti školu nanečisto, kdy se předškoláci přijdou podívat do základní školy a p. učitelky pro ně připraví program několika ukázkových hodin.

P. učitelky se s dětmi vždy přivítaly, naučily je školní pozdrav a seznámily je s vyučovací hodinou, která je čeká.

Jako první si Koťata vyzkoušela hodinu výtvarné výchovy, ve které vyráběla obrázek pomocí nanášení temperových barev na nafouklý balónek, který obtiskla na čtvrtku a poté dokreslila obrázek pastelkami.

Následovala hodina Anglického jazyka, kde se děti naučily členy rodiny anglicky – babička, dědeček, maminka, tatínek, dítě a následně využily naučená slova v písni „Baby shark“, u které si děti i pěkně zadováděly a zazpívaly.

V hodině prvouky se děti seznámily s ročními obdobími, měly za úkol podle obrázků správně seřadit a pojmenovat roční období jak jdou po sobě. Dále se pak seznámily s hospodářskými zvířaty, jako je koza, ovce, kráva, kůň atd. a jejich úkolem bylo správně pojmenovat samici, samce a mládě. P. učitelka aktivně zapojovala děti do centra dění. Děti držely obrázky a ukazovaly je ostatním dětem před tabulí.

Poslední ukázkovou hodinou byl český jazyk, kde děti dostaly pracovní listy a snažily se plnit úkoly podle zadání např. vybarvit všechny předměty, které patří do školy.

Mezi vyučovacími hodinami měly děti i velkou přestávku na svačinu, kterou si s sebou přinesly z mateřské školy, takže si hru na školu užily se vším všudy. Na závěr dostaly všechny děti na památku tužku a diplom za účast, který si spolu s vyrobeným obrázkem a pracovními listy odnesly do mateřské školy.