Skřítek si chystá jarní klíč

Zveřejněno: 24. 3. 2023, zapsal: Miroslava Klírová, přečteno: 198x
xfjhspr fjsfx

Poslední zimní dny jsme v naší třídě věnovali přípravě na jaro. Samozřejmě jsme nezapomněli ani na západoslovanský lidový zvyk – vynášení Morany, který se v naší školce uskuteční až po smrtné neděli.

   Děti si Moranu ve třídě nazdobily, učily se tradiční „halekačku“, dále pak jarní básničku k odemykání trávníků, písně s jarní tématikou. V týdnu si děti vyzkoušely různé aktivity – programování včely Bee bot na pochozí síti, provlékaly oblečení pro Smrtku, zdobily jí šaty, navlékaly korále, vytvářely květinové zahrádky a jarní klíče. Hodně jsme také chodili do přírody, vycházky jsme směřovali na místa, která jsme v zimě tolik nenavštěvovali. V parku u Rakováčku jsme „odemkli trávníky“, poznávali jehličnaté stromy, keře, cestou zpět i květiny v zahrádkách. Na Skautské louce jsme hráli pohybové hry, sledovali s lupami první jarní stopy – kočičky, jehnědy, první hmyz, změny na stromech a keřích, zelenání trávy.

   I nadále navštěvujeme tělocvičnu, kde se nově učí děti hrát florbal. Čeká nás poslední lekce bruslení, kde děti dostanou za jejich trpělivost a výdrž medaile. Máme radost, že se mnohé děti v bruslení velice zlepšily. Děkujeme rodičům, kteří nám pomáhali s odvozem bruslí a zavazováním.