Běžel tudy zajíček, přinesl spousty pentliček

Zveřejněno: 9. 4. 2023, zapsal: Marie Šašková, přečteno: 199x
zhfl gfszf

Moranu – Zimu jsme vynesli, ale stále se ještě s Jarem o svou vládu přetahuje. Nechce ustoupit, a proto nás provází na našich vycházkách do přírody. Také při výpravě za velikonočním zajíčkem nás provázela svým mrazivým dechem. Dětem ze Stromečku to ale radost z plnění úkolů na Stráni a hledání pokladu na školní zahradě vůbec radost nezkazilo. Užívaly si to plnými doušky.

 Také předešlé dny si děti velmi užily. Při návštěvě muzea, kde se seznámily s velikonočními tradicemi. Při zdobení vyfouklých vajíček krupicí, temperovými barvami a drobnými těstovinami. Při práci ve dvojicích, kdy měly za úkol vytvořit některé z velikonočních tradic z drobného materiálu. A nakonec také při divadelním představení „Hody, hody, doprovody“, které nám přijelo zahrát divadlo Múza.

Společné velikonoční tvoření s rodiči bylo také pro všechny příjemným zastavením před velikonočními svátky. Děti si s pomocí rodičů vytvořily kuřátko z vyfouknutého vajíčka a slepičku s kuřátkem z papíru. Celou akci provázela příjemná a milá atmosféra.

Největší radost však děti měly, když se dozvěděly, že jejich společné dílko na téma „Jaro na statku“ vyhrálo zvláštní cenu poroty v muzeu, kde dostaly diplom a malou cenu – bonbóny, kterými se za práci odměnily.