Výprava za velikonočním zajíčkem

Zveřejněno: 15. 4. 2023, zapsal: Matěj Peřka, přečteno: 162x
velikonoce3 velikonoce2

Ve středu 5.4. jsme se s dětmi vydali na výpravu za velikonočním zajíčkem, který se ukrýval v Borku na dětském hřišti. Děti byly rozděleny na dvě skupiny – obě skupiny plnily po cestě úkoly, které byly napsané na papírových velikonočních vajíčkách.

1. skupina vyrážela z MŠ jako první, značila cestu fáborky a po cestě věšela papírová vajíčka s úkoly, které předtím, než umístila na dané místo, musela splnit.

2. skupina vyrazila z MŠ chvíli po první skupině, hledala značenou cestu a navěšená velikonoční vajíčka s úkoly. Jakmile byl úkol nalezen, musela ho 2.skupina také splnit, aby mohla pokračovat dál v cestě.

Děti si po cestě procvičily jarní kytičky, zazpívaly jarní písně, zopakovaly si velikonoční koledu, zaběhaly si i zjistily, např. jaká barva vznikne smícháním 2 barev a spousty dalšího. Děti byly úspěšné a po cestě všechny úkoly nalezly a splnily.

I když cesta nebyla jednoduchá a chvílemi se děti pohybovaly v náročném terénu, všechny nakonec úspěšně dorazily do cíle. Na dětském hřišti v Borku nám zavolal velikonoční zajíček se vzkazem, že nám na hřišti nechal schované velikonoční zajíčky a tak se Koťata vydala na velkou pátrací akci. A tak si každý našel svého čokoládového zajíčka a Komu se hledání nedařilo, pomohli mu kamarádi.

Jako další velká odměna bylo pro děti skotačení na dětském hřišti, kde si děti pohrály na hřišti, zhouply na houpačkách, jezdily na skluzavce a lezly na prolézačkách. Všichni plni krásných zážitků jsme se vraceli unavení a vyčerpaní do MŠ na oběd, kde jsme se dobrým obědem opět posilnili :-)