Tři prasátka a Velikonoce

Zveřejněno: 19. 4. 2023, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 187x
Velikonoce1 Tři prasátka

Závěrem března jsme se „zabydleli“ v pohádce Tři prasátka. Tuto pohádku jsme si nejenže zahráli společně s herci divadla Hra, ale též jsme si ji četli  v různých verzích z několika knížek a pomocí tvořivé dramatiky jsme v ní jako prasátka společně žili. A moc nás to bavilo.

Velikonoční svátky se pak k nám dostavily vzápětí, a tak o tvoření různého druhu v těchto dnech nebyla nouze. Secvičili jsme mimo jiné velikonoční program, který jsme při velikonoční veselici předvedli svým (pra)rodičům a sourozencům. Bylo to moc hezké odpoledne. Společně jsme si tak mohli pohrát, „zatvořit si“, uplést si pomlázku a také si příjemně popovídat. Stoly byly plné dobrot, které rodiče přinesli (moc jim za to děkujeme), ale přispěli jsme i my.  K pohoštění jsme připravili jidáše z listového těsta.

Po velikonočních svátcích byla vyhlášena soutěž o nejhezčí či nejoriginálnější velikonoční vejce a kraslici. A tak jsme do školky přinášeli vajíčka krásná a zajímavá, koupená či doma vyrobená, zdobená rozličnými technikami. Každý den jsme si nově přinesené představili a postupně z nich vytvářeli pozoruhodnou výstavu. A kdo vyhrál a odnesl si odměnu? No přece všichni, kteří jsme se této velikonoční akce zúčastnili.