Co se dělo v dubnu

Zveřejněno: 28. 4. 2023, zapsal: Zuzana Kleinová, přečteno: 190x
lektvary pradleny 2

Nejdříve nám kohouti obarvili svět - s dětmi jsme si přečetli vtipnou velikonoční pohádku, vytvořili zajíčky a zopakovali jsme si různá domácí zvířátka. Ale ta mláďata, s těmi je to těžké. Telátko, selátko a jehňátko, kdo se v tom má vyznat?

                Pak přišla na řadu řemesla a povolání. A to nás bavilo. Vyzkoušeli jsme si různé věci. Někdo by byl rád obuvníkem, někdo zase pradlenou. Ani IT experti nám ve třídě nechybí. A tak jsme si nakreslili i obrázky, čím bychom tak chtěli být. Máme tady budoucí výpravčí, veterinářku, nebo dokonce fotografa.

                Rádi děláme také různé pokusy. Na velikonoce jsme zbavili vajíčko tvrdé skořápky, pak jsme zkoumali míchání barev z lentilek a nakonec jsme čarovali bublavé a třpytivé lektvary. Vyrobili jsme si čarodějnou knihu, vyzdobili třídu pavučinami, havětí i kostmi a byl tady Sabat - velký slet všech kouzelníků a čarodějnic. Někdo se bál, někdo se radoval. Všichni jsme ale zpívali čarodějné písně na zahradě a plnili spolu s rodiči netradiční úkoly. Nejzábavnější bylo lovení pavouků ve slizu. Děkujeme všem rodičům za spolupráci a pohoštění a těšíme se na další společné akce.