Černý havrane, kdopak je tvá paní?

Zveřejněno: 2. 5. 2023, zapsal: Eva Beníšková, přečteno: 152x
čarody 20231 Čarody 2023

„Černý havrane, kdopak je tvá paní?“  „… v lese hlubokém kořeníčko shání „

    S havranem a čarodějnicí Puklicí se děti naučily novou veselou písničku i obtížné zaklínadlo baby Jagy.  Postavily si ve třídě čarodějnickou chýši, v čarodějnické laboratoři vařily kouzelné lektvary na různá kouzla a pokusy.

    Hrály hry „Čarodějnické škrpály“, „Chodí bába lesem“, „Čarodějnické pátračky“, kde procvičily psychomotorické dovednosti. Vyzkoušely si míchání barev v lektvaru a při cvičení si ho pořádně promíchaly. Trénovaly čarodějnické dovednosti při stavbách a zdolávání překážek.

    Skřítci si také nakreslili  krásné „Úplňkové lety“ s čarodějnicí na koštěti,  kde si vyzkoušeli malbu odstínů temperovými barvami a kresbu tuší a špejlí.

     Stopovačku za pokladem čarodějnice Puklice si děti užily v lese. 3,5 km lehce zvládly, splnily úkoly a našly poklad s medailemi, dobrotou a dokreslovací omalovánkou.

    Poslední dubnový den se všechny děti z Mš sešly na zahradě na čarodějnickém sletu, kde je přivítala vrchní čarodějnice Berta Obludná se svým pomocníkem, kouzelníkem Černovousem. V čarodějnických kostýmech děti tančily, rejdily, zpívaly, spálily všechny ošklivé skutky, slova a zlou čarodějnici Morganu. Posvačily výborné pečené pavouky a zapily kouzelným lektvarem pro hodné a zdravé děti. Potom splnily speciální čarodějnické disciplíny a vydaly se se zpěvem na průvod městem. Nakonec si pochutnaly na zvláště připraveném čarodějnickém obědě – zeleném žabinci a žabích stehýnkách s lopuchovým listem.