Slet čarodějnic

Zveřejněno: 5. 5. 2023, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 183x
Slet čarodějnic 2 Slet čarodějnic

Společně s Malou čarodějnicí jsme se dostali tak trochu do pohádkového světa čar a kouzel, dobra a zla a také přátelství či umanutosti. Ve třídě vyrostla čarodějnická chýše, ve které jsme rádi pobývali a hojně vařili čarodějnické pokrmy. Nakoukli jsme do života Malé čarodějnice, do jejích problémů i radostí. Od ní jsme také dostali pozvánku na velký čarodějnický slet, a tak jsme se museli naučit spoustu nových věcí, abychom uměli to, co každá pořádná čarodějka. Začali jsme tedy létat na košťatech, vařili kouzelné bylinné lektvary (byly hlavně proti zlobení a pro silné zdraví), kouzlili jsme v baňkách a sklenicích, díky zaklínadlu jsme se dokázali v ledacos proměňovat a také si ochočovali čarodějnickou havěť.

V ten pravý den jsme pak na svých košťatech a se svitky se zlými skutky vylétli na seřadiště pod kopečkem, kde slet zahájili staré zkušené čarodějnice svých zahajovacím tancem s košťaty. Pak nás všechny přivítala nejhlavnější ze všech čarodějnic Perchta Obludná se svým pomocníkem Černovousem.  Zazněla čarodějnická hymna, pokřiky a sletová zdravice. Na slet se však dostavil i někdo, kdo pozvánku nedostal a měl dokonce přísný zákaz se na seřadiště dostavit. Byla to zlá čarodějnice Morgana, která s radostí všem vždy jenom škodila a ubližovala. Co tedy s ní a také, co se svitky se zlými skutky? Pro nás to byla lehká volba. Všechny skončily v ohni se slovy „… na náš sabat letíme a všechno zlé spálíme!“

A tím byl odstartován ten správný čarodějnický rej s pečenými pavouky ke svačině a celou řadou zajímavých čarodějnických atrakcí. Když jsme si jich užili do sytosti, vydali jsme se na čarodějnický průvod městem. A tak se stalo, že píseň Ježibaba s ježibabou se toto dopoledne nesla snad všemi rokycanskými ulicemi.