Rytířské hrátky u Skřítků

Zveřejněno: 22. 5. 2023, zapsal: Eva Beníšková, přečteno: 148x
Rytíři 20231 Rytíři 2023

Po speciálním rytířském výcviku, několika rytířských kláních a zkouškách odvahy se Skřítci jako rytíři vydali na hrad Radyni, aby se pokusili najít zlatý poklad. Ten zde byl totiž už několik staletí dobře ukryt a nikdo nevěděl, kde ho hledat. Tam ale na naše rytíře čekali další  družiny v plné zbroji a vstup na hrad bránili. Za zvuku bubnů a se zpěvem bojové písně se rytíři dali do boje. Ten byl však čestný, nezákeřný a spravedlivý a po nerozhodném zápase se společně dokázali dohodnout a poklad se rozhodli rozdělit rovným dílem.

Překvapením pro všechny bylo zjevení Bílé paní, která po celou tu dlouhou dobu poklad střežila. A protože byla smírem všech družin natolik spokojena, rozhodla se, že poklad vydá. To, že krátce předtím měla nepříjemné klopýtnutí a celý poklad se jí rozsypal, rytířům vůbec nevadilo. Každý si dle dohody sebral svoji jednu zlatou minci a Bílé paní poděkoval.

 Skřítci si prohlédli zříceninu hradu, připomněli si pověst o Radyni, vyzkoušeli si svoji zdatnost zdoláním několika přírodních překážek, pochutnali si na zmrzlině a prověřili  samostatnost.