Cesty na prázdniny

Zveřejněno: 30. 6. 2023, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 197x
Cesty na prázdniny 3 Cesty na prázdniny

A je tady závěr školního roku a naše poslední téma, které se týkalo cestování a těšení se na prázdniny. Seznámili jsme se mimo jiné se základními pravidly silničního provozu, naučili se některé dopravní značky a hlavně se více dozvěděli o jednotlivých dopravních prostředcích. Na vlastní kůži jsme si například vyzkoušeli jízdu vlakem, a to hned dvakrát. Poprvé jsme cestovali do Plas, kde jsme navštívili Centrum stavitelského dědictví. Zde jsme si v tamní dílně vyrobili kolesové loďky (ty jsme později vyzkoušeli na vodě při návštěvě rokycanského koupaliště) a následně pak po obědě ještě prozkoumali ZOO a Fantasy minigolf. Podruhé jsme vlakem vyrazili do Plzně Bolevec. Pěšky jsme došli do arboreta Sobronka a navštívili zde děti v lesní školce Větvička. Bavilo nás hodně si tu hrát, tvořit, sbírat borůvky a vůbec poznávat toto naprosto rozdílné prostředí než na které jsme v naší školce zvyklí.

Společně s některými našimi rodiči jsme se také vypravili na cyklovýlet do Kamenného Újezda. Jako cyklisté jsme dodržovali již známá pravidla, které jsme ještě více procvičili při kolojízdě na dopravním hřišti, které jsme měli připravené i s dopravními značkami na školní zahradě.

V posledním týdnu už přišlo loučení. Na zahradní party jsme se společně s našimi blízkými sešli v hojném počtu. Příjemné odpoledne odstartovala hra Beruškovské bludiště, která byla velkou zábavou (zvláště pro některéJ) a která prověřila, co si ze školního roku všechno pamatujeme. Hodování, povídání a hraní si bylo náplní tohoto společného slunečného odpoledne, které jsme si všichni náramně užili.

Všem přejeme krásné prázdniny a pohodově prožitý dovolenkový čas a v září se znovu budeme těšit na viděnou.