Trampoty čepice v Beruškách

Zveřejněno: 27. 11. 2023, zapsal: Ilona Kršová, přečteno: 118x
asfsdfscv sdfsdgasdfvg

„Cože, že příběh Trampoty čepice neznáte?“ My bychom vám příběh o Dášence s čepicemi, její babičce a tatínkovi, o obchodu s čepicemi a prodejně hlav, mohli klidně vyprávět. Víme všechno, máme jasno. A i když jsme příběh průběžně teprve tvořili, doplňovali, někdy jsme se i odklonili, něco pozměnili, jak se říká k obrazu svému, vždy jsme měli naprostou shodu, zkrátka stále táhneme za jeden provaz.

Všem se nám líbily námětové hry na obchod s čepicemi, vyrábění bambulí z vlny a bavlnek na papírové čepice a malba autoportrétu hlav.

Uprostřed tématu Trampoty čepice jsme si dopřáli kulturní zážitek v divadle Alfa pohádku „O zlaté rybce“. Zápletku o chamtivé, nenasytné rybářce a ponaučení jsme krásně „zapasovali“ do našeho příběhu o vzteklé, nevděčné Dáše.

A když se čepice v tělocvičně vydaly, na trochu nebezpečnou cestu, do prodejny nových hlav, není divu, že všechny čepice si vybraly milou a příjemnou hlavu. Žádná čepice nechtěla zamračenou, ospalou, smutnou, vzteklou nebo ukřičenou hlavu. Je dobře, že stále platí „S úsměvem jde všechno lépe“.