Trampoty čepice

Zveřejněno: 13. 12. 2023, zapsal: Veronika Vaňourková, přečteno: 100x
trampoty čepice 2 trampoty čepice

zapsala: Radka Svejkovská

Svatý Martin přijel na bílém koni a přivezl nám bílý sníh a jak už to tak bývá, venku začalo mrznout a na hlavu už začala být pořádná zima. Každá chytrá hlavička poradí si lehce, na hlavu dá čepici, která zahřeje, ale my poznali jednu holčičku, Dášenka se jmenovala, která žádnou pěknou čepku, nosit v zimě nechce. A tak začaly naše Trampoty čepice.

Seznámili jsme se s příběhem Dášenky, zjišťovali důvody, proč se jí čepice nelíbí a jakou čepici by Dášenka chtěla, vymysleli spoustu možností, jak Dášenku v nošení čepice povzbudit, čepice jsme vyráběli, malovali, dokonce i své vlastní jsme Dášence přinesli ukázat a že byly opravdu originální. Také jsme si s nimi užili spoustu zábavy, dokonce i společné focení, Dášenku k nošení zímní čepice ne a ne přemluvit.

A tak si čepice jednoho dne udělaly velkou poradu a vydaly se do prodejny hlav. Že jste o tom nikdy neslyšeli? Ale opravdu, prostě se sebraly a šly si vybrat novou hlavu do prodejny hlav. A že tedy bylo opravdu z čeho vybírat…. Hlavy veselé, chytré i hloupé, rozcuchané, uplakané, bláznivé, no zkrátka, jaké si jen vzpomenete. A tak si naše čepičky našly nové hlavičky.

Ale i naše Dášenka se přeci jen nakonec umoudřila a teplou čepici na hlavu nasadila. A jaký k tomu měla největší důvod? Bez čepice nemohla ven a on si chtěla užívat sněhu a zimních radovánek tak, jako naše děti z Dráčků. Venku napadla hromada sněhu a tak si naše děti užívaly zimních radovánek plnými doušky.