Vánoční čas u Dráčků

Zveřejněno: 8. 1. 2024, zapsal: Veronika Vaňourková, přečteno: 105x
vánoce 25 vánoce 1

zapsala: Svejkovská

Čert i Mikuláš už nám dali své sbohem, ale andílci s námi zůstali i nadále a přenesli nás do krásného předvánočního období. Čas Vánoc se pomalu ale jistě blížil a tak jsme si ve školce připravili hezkou předvánoční atmosféru, pouštěli jsme si vánoční koledy, hráli na hudební nástroje a zpívali, kreslili jsme vánoční ozdoby a také jsme si povídali o zvycích, které k Vánocům patří a spoustu jsme si jich i sami vyzkoušeli.

 Andílci nám připravili hvězdnou cestičku, která nás dovedla až k nebeskému pokladu. Po otevření truhly nás čekalo milé překvapení, objevil se před námi velký vánoční strom. Ani vteřinu jsme neváhali a hvězdami jsme vánoční strom ozdobili. Hned nato jsme se pustili i do pečení perníčků, kterými jsme náš vánoční strom vyšperkovali, nasadili jsme na špici vánoční hvězdu a teď už jen čekat na dárečky, jestli nám Ježíšek i do školky nějaké nadělí.

  Ve středu 20. 12. nastalo vyvrcholení našich předvánočních radovánek. V celé školce se proslýchalo, že tento den má Ježíšek nadělit do školky dárečky, a tak jsme již od rána byli všichni zvědaví a plní očekávání. Ježíškovi jsme u Betléma zazpívali naši oblíbenou vánoční píseň od Marka Ztraceného a po návratu do třídy na nás pod stromečkem čekalo spousty dárečků.

  Dětem oči jen zářily a tak nastalo rozbalování, zkoumání, prohlížení a zkoušení všech nových hraček. Všichni měli ohromnou radost a pro nás byly rozzářené dětské oči a úsměv na tváři tou největší odměnou.