Kuchařský workshop v MŠ Saská

Zveřejněno: 12. 2. 2024, zapsal: Věra Zagorová, přečteno: 225x
dafvdfv sůjvlsjvpo

V naší školní kuchyni se konal praktický kuchařský workshop určený pro školní jídelny základních a mateřských škol pod vedením profesionálního šéfkuchaře Víta Kudrny. Tato akce byla realizována v rámci projektu MAP IV. Navštívily nás kuchařky a vedoucí jídelen z Mlečic, Holoubkova, Hrádku, Kamenného Újezdu, Radnic, Kařeza a Rokycan. Workshop se v naší mateřské škole konal již podruhé.

První společné setkání proběhlo 21. 11. 2023. Pan Kudrna přivezl na ukázku teflonové lívanečníky do konvektomatu a všichni si vyzkoušeli, jak připravit bramborové rosty, květákové placičky, bramboráky, lívance a kobližky.  

Další setkání se konalo 16. 1. 2024. Tentokrát jsme společně uvařili a ochutnali rajskou omáčku, cizrnové placičky, rybí karbanátky, kuřecí řízky a bulgurové rizoto s kuřecím masem a zeleninou, sypané uzeným sýrem.  

Těší nás, že tato inspirativní odpoledne jsou plná nových receptů a poučných zkušeností. Paní kuchařky jsou aktivní, zajímají se o nové trendy ve svém oboru a o zdravé a chutné stravování Vašich dětí.