Ve zdravém těle zdravý duch

Zveřejněno: 21. 3. 2024, zapsal: Svejkovská Radka, přečteno: 95x
bjj xxd

Ve zdravém těle zdraví duch. Tímto heslem začalo naše velké povídání o zdraví a lidském těle. Jelikož máme děti zvídavé a chtějí všechno vědět a znát, toto velké téma nás začalo zajímat. Děti přinesly z domova spoustu krásných zajímavých knih o lidském těle a vypůjčili jsme si knihy i z místní knihovny, které jsme si rádi ve volných chvílích prohlíželi a zjišťovali tak, jak naše tělo vypadá uvnitř a jak funguje.

Ve třídě jsme vybudovali velkou nemocnici, kam jsme si každé ráno chodili hrát, hráli jsme si na zubaře, pediatra, chirurga i veterináře a formou různých her zjišťovali spousty nových poznatků, které jsme dosud neznali. Obkreslovali jsme části našeho těla, kreslili postavy, vystřihovali a vyráběli orgány v těle, modelovali, cvičili v tělocvičně gymnázia. Dokonce jsme se i sami vážili a měřili, což nás velmi zaujalo a bavilo. Dozvěděli jsme se i jak správně třídit odpad a chránit naši planetu Zemi.

Všechny nás zaujala krásná beseda o zoubkách, kde jsme si vyzkoušeli správné čištění zoubků kartáčkem, modelování zubů, třídění zdravých a nezdravých potravin a spoustu dalších aktivit. Dokonce jsme mohli vyzkoušet i kouzelnou fialovou tabletku, která nám odhalila, která místa v ústech si špatně čistíme.

Dále nás čekala exkurze do lékárny, ve které jsme se dozvěděli, co všechno v lékárně najdeme a co se v lékárně dělá. Mohli jsme si i osahat a potěžkat různé předměty a očichat ingredience, které se přidávají do různých mastí a léků, které se v lékárně vyrábí. Nakonec nám paní lékárnice ukázaly i několik zajímavých pokusů a dostali jsme několik dárečků na památku.

Abychom zjistili, jestli si opravdu vše dobře pamatujeme, čekala nás stopovačka s úkoly, kde jsme objevili schovaný poklad, který jsme si spravedlivě rozdělili a také jsme hráli kvíz, ve kterém jsme si vše nové, co jsme se naučili, znovu procvičili a zopakovali.