Rokycanský slavíček 9. ročník

Zveřejněno: 26. 3. 2024, zapsal: Věra Zagorová, přečteno: 173x
cghjkdtzj sgrhfkhl

V letošním roce byla soutěž ve zpěvu pro mateřské školy z okresu zajímavá pěveckými výkony dětí. Pokaždé obdivujeme jejich odvahu vystoupit před množstvím svých vrstevníků, před učiteli a porotou.

Tentokrát se zúčastnilo 54 dětí z 11 mateřských škol (U Saské brány, Pohádka, Školní, Čechova, Radnice, Osek, Hrádek, Eko Dobřív, Sluníčko Mýto, Kameňáček, Zbiroh). V porotě zasedly učitelky ZUŠ p. Medunová, p. Loukota Drožová a Eliška Mužová. Soutěž byla zahájena společným rozezpíváním všech dětí. Postupně vystoupily děti nejmladšího věku (I. a II. kategorie), ty pak čekalo pohoštění a hry. Mezitím se prezentovaly děti předškolního věku (III. kategorie),  také si po odzpívání pochutnaly na muffincích a chvilku si pohrály, než porota vyhodnotila pěvecké výkony, připravila ceny a  vyplnila diplomy. Kolem jedenácté hodiny proběhlo vyhodnocení, vyhlášení vítězů, předání cen všem dětem.

V letošním roce se zapojili také dva tatínci (jeden doprovázel děti na klavír a druhý zpíval se svojí dcerou píseň „Srdce nehasnou“).

Velké poděkování si zaslouží pedagogové, kteří děti výborně připravili a doprovodili je na hudební a rytmické nástroje. Rovněž porota byla skvělá (p. Hana Medunová se zúčastnila všech ročníků soutěže).

Také bych ráda poděkovala zaměstnancům MŠ U Saské brány za bezproblémovou organizaci. Už teď se těšíme na 10. ročník soutěže.

khjglugl jgjlgfljhgljk