Ekopoklady

Zveřejněno: 11. 5. 2024, zapsal: Svejkovská Radka, přečteno: 148x
mmnl xcvv

Měsíc duben jsme zahájili tématem „Ekopoklady“, kde se děti seznámily  s vodníkem Čochtánkem a vílou Lesněnkou.  Děti se především hravou formou dozvěděly, proč a jakým způsobem je důležité chránit přírodu.

Ve čtvrtek 4.4. jsme se vydali na výpravu za vodníkem Čochtánkem, který nám do naší MŠ poslal dopis a smutný nás prosil, jestli bychom mu nepomohli vyčistit cestičku k jeho rybníčku od odpadků, které tam neslušní lidé zanechali. Čochtánkovi jsme velmi rádi pomohli a po cestě splnili i několik dalších úkolů, které nám vodníček pro zpestření přichystal. Když jsme ale došli až k jeho bydlisku, bohužel nebyl doma. Nechal tam zavěšený jen jeho klobouk. Ten jsme tedy vzali do MŠ jako důkaz, že jsme cestičku od odpadků vyčistili, úkoly statečně splnili a došli až k Čochtánkovo příbytku. A vida, hned druhý den nás vodník Čochtánek navštívili  s vílou Lesněnkou v naší školce a jako poděkovaní nám zahrál krásné divadlo.

Pomocí her jsme se učili jak správně třídit odpad a také jsme navštívili Sběrný dvůr, kde jsme se dozvěděli spoustu nových zajímavých informací a na památku jsme obdrželi dárek ve formě omalovánek a karet, které jsme pak ve školce s nadšením každý den hráli.