Přespávání v MŠ

Zveřejněno: 11. 5. 2024, zapsal: Svejkovská Radka, přečteno: 187x
gghu jko

Ve čtvrtek 25.dubna se ve třídě Dráčků chystalo dlouho očekávané přespávání v MŠ. Děti se již od začátku týdne nemohly dočkat a moc se na spaní v MŠ těšily.

Jelikož se naše MŠ zapojila do projektu Skutečně zdravá škola, ihned jsme toho využili a domluvili se s dětmi, že si na přespaní přichystáme jídlo ze zdravých potravin. A tak jsme se vydali do města nakoupit zdravé potraviny, které byly potřeba na naše vaření. Naším cílem bylo nakoupit zdravé, bio či lokální potraviny, a tak jsme i seznámili děti s místními obchody, kde mohou tyto potraviny zakoupit. Ve čtvrtek ráno jsme se pustili do vaření a to hned na třech frontách :-) 1. skupinka vyráběla zdravé jablečné muffiny na snídani, 2.skupinka připravila listový závin s tempechem a 3.skupinka se pustila do vajíčkové pomazánky. Vaření se zdařilo, jídlo bylo přichystané a nám už nebránilo nic v tom, abychom se celá parta Dráčků sešla v 17:30 ve školce a užila si naší velkou noc.

Program jsme měli nabitý. Nejprve jsme si každý zahrál na modela a fotil se na naše tablo jako lovec pokladů, pak následovala večeře v podobě krásné slavnostní hostiny a jako zlatý hřeb večera nás přišla navštívit bývalá paní učitelka z Dráčků Danuška, což bylo pro děti velké překvapení.

To nejlepší nás ale teprve čekalo...a to STEZKA ODVAHY. A že se zde tedy naše odvaha opravdu ukázala. Nejprve se na stezku odvahy všichni těšili, pak se ale ti bojácnější z nás začali vracet a pak už jsme se báli všichni :-D Nakonec se ukázalo jen pár opravdu statečných, kteří stezku zvládli projít sami, ti méně odvážní si vzali s sebou na pomoc kamaráda. Celí unavení a plni zážitků jsme usnuli jako špalci a spali celou noc jako andílci.

Ráno nás pak čekala báječná snídaně, na které jsme si moc pochutnali a plni dojmů jsme si sdělovali zážitky ze včerejšího večera.