Poklad na Černém jezeře - den druhý

Zveřejněno: 14. 5. 2024, zapsal: Veronika Vaňourková, přečteno: 193x
den druhý3 den druhý 2

Noc byla klidná, všichni jsme po náročném výstupu na Pancíř usnuli jak malá nemluvňátka a tak nás vzbudil ráno až budíček v 7:15h. Nachystali jsme se a v 8h.už jsme si dopřávali výbornou snídani formou bufetu, kde jsme si každý mohl vybrat podle svého gusta. Rohlíky, šunku, sýry, salám, jogurt, buchtu, cereálie, každý si vybral co má rád.

Po vydatné snídani jsme nakreslili obrázky na korespondenční lístky, abychom je dnes mohli domů poslat. Dnešním cílem totiž byla návštěva Železné rudy, kam jsme se také celí natěšení vydali. Po cestě jsme si dali svačinku u kapličky a pokračovali až k hotelu Belveder, kde jsme objevili krásné dětské hřiště a altán, ve kterém jsme si vychutnali náš oběd – řízek a chleba. Ten jsme s chutí zblajzli úplně všichni, pohráli si na dětském hřišti a posilnění dobrým obědem pokračovali dál v naší cestě.  

Konečně se před námi objevila cedule Železná ruda a my měli velkou radost, že jsme dorazili do cíle. Už už jsme byli skoro u cukrárny Charlotte, kam jsme se všichni moc těšili, když v tom se před námi na zemi objevila peněženka. Naštěstí jsme v peněžence objevili telefonní číslo a za chvíli jsme našli jejího majitele a peněženku pánovi vrátili. Byl to pro nás velký zážitek.

Nejlepší zážitek jsme ale měli z návštěvy cukrárny. Každý jsme si vybral zmrzlinový pohár dle vlastního přání, všechny vypadaly báječně a moc jsme si na nich pochutnali. Pak jsme se vydali hledat místní poštu, abychom mohli poslat naše koresponďáky a také jsme navštívili prodejnu coop, kde jsme nakoupili dobroty na naší párty, která nás zítra čeká.

Pak už jen zbývalo dopravit se zpátky na hotel a na posilněnou jsme si dali ještě rohlík na cestu. Po cestě jsme měli ještě dost sil na honičky a při pozorování lučních květin, kde se vzal, tu se vzal, objevil se před námi další kus mapy, který pasoval k našemu již nalezenému včerejšímu dílu. To nám opět dodalo další sílu a na hotel jsme dorazili akorát včas večeře. Výborné špagety s omáčkou do nás jen zahučely. Do zážitkových sešitů jsme si dnes nalepili plakátek, opět nakreslili dnešní zážitek a jako dáreček na památku dostali pohled s obrázky Šumavy.

Na závěr dne jsme si zahráli znalostní kvíz, zatancovali náš oblíbený taneček a pak už nás čekala jen sprcha, zoubky, pohádka a připravená postýlka. Máme se tu báječně, nikomu se nechce domů a těšíme se na zítřejší den.