Poklad na Černém jezeře - den třetí

Zveřejněno: 15. 5. 2024, zapsal: Veronika Vaňourková, přečteno: 177x
den třetí 2 den třetí

Dnes ráno jsme se začali probouzet kolem sedmé hodiny a v osm hodin se vydali na snídani formou bufetu, kde stále vedou kuličky s mlékem J.  Po snídani jsme se vydali na čerstvý vzduch do lesa, kde jsme stavěli domečky z přírodnin pro zvířátka, skřítky a lesní víly a že některé měli tedy i pěkné vychytávky – restauraci, kolotoč, koupelnu i rozkvetlou zahrádku. Po představení svých domečků ostatním kamarádům jsme se vydali na hotel, kde na nás čekal výborný oběd - hovězí na česneku s knedlíkem. Zbyly po nás jen prázdné talíře a pan kuchař se jen smál a měl radost, že si chodíme do kuchyně přidávat. Po obědě jsme si šli odpočinout do svých pokojů, abychom nabrali sílu na dnešní párty, která nás odpoledne čekala.

Odpoledne jsme zahájili zkrášlením parkoviště u hotelu, které jsme pomalovali křídami a zahráli si na něm skákacího panáka, pak nás čekalo opékání buřtíků, kde jsme si každý sám opekl svého buřta a o to víc jsme si na něm pochutnali a jako sladká tečka na závěr opékání byl opečený maršmeloun, který nám všem moc chutnal a tak jsme dostali a druhý přídavek J. Tím byla naše párty zahájena. Po opékání jsme se přesunuli do lesa, kde pro nás byla přichystaná soutěž – zdolání dráhy na čas. Všichni jsme se nemohli dočkat, až se dostane řada právě na nás a zkusíme si dráhu zdolat. Dráhu zdolali statečně všichni bez úrazu a při poslední hře před večeří se Terezka H. všimla v dáli nějaké světlé krabice, která do lesa nepatří. Když jsme to běželi prozkoumat, objevili jsme krabici plnou krásných korálků a poslední část chybějící mapy. Ta nám konečně ukázala místo, kde je velký poklad, který jsme přijeli na Šumavu hledat, ukrytý. Máme z toho obrovskou radost a už teď je určitě všem jasné, že se zítra musíme vydat ten velký poklad hledat.

K večeři jsme si pochutnali na pečeném kuřátku s rýží, na talíři tentokrát zbyly jen obrané kosti a poté pokračovala naše párty ve velkém stylu. Nakreslili jsme si do sešitů náš dnešní nejhezčí zážitek, všichni jsme si navlékli náramek z korálků, které jsme dnes nalezli, pochutnali jsme si na dobrůtkách, které jsme na párty včera nakoupili a pak jsme se pořádně vyřádili tancováním na veselou hudbu. Nikomu se ani nechtělo do postele, ale protože nás zítra čeká velká výprava za velkým pokladem, musíme si na to pořádně odpočinout a nabrat nové síly. Takže se dnes šťastní, veselí a příjemně utahaní loučíme a těšíme se na další dobrodružství. Nikomu se nechce domů, všichni jsme tu spokojení a je o nás báječně postaráno. =)