ŠvPř Saská - Zlatá horečka, den 1.

Zveřejněno: 3. 6. 2024, zapsal: Martin Krš, přečteno: 125x
oůjsfpashgisodgh kyvdfsdihgis

Cesta na divoký západ byla delší, než jsme si mysleli. Místní indiánské kmeny nám kladly do cesty různé nástrahy, pasti a objížďky. Bloudili jsme celkem dlouho, ale do tábora jsme nakonec dorazili.

Místní kraj je opravdu rozmanitý a tajemný. Postavili jsme tábor, založili oheň a k obědu byl připraven bizon v luxusní omáčce s přílohou. Po krátké polední pouze jsme se vydali hledat zlato. Zlatá horečka nás zasáhla. Z počátku se cesta zdála suchá a schůdná, ale po čase jsme začali litovat, že gumovky máme ještě zabalené v kufru. Děti prohlásily, že to nevadí, neboť si za nalezené zlato koupí nové čisté boty.

V lese jsme postavili přístřešek pro šneky, našli opuštěnou rozhlednu (posed), kam se všichni s chutí podívali. Pak jsme poznávali houby, určovali druhy stromů a pod dubem jsme si zazpívali pro radost. Když už měli všichni zlata tolik, že ho někteří začali i ztrácet, bylo to znamení, že se musíme vrátit do tábora. Před večeří proběhla kovbojská pohybová výchova.

K večeři byla rýže na divoko s řepou na červeno. Večer proběhlo vážení, počítání a odevzdání zlata hlavní velitelce (M). Za relaxační hudby děti usnuly zaslouženým spánkem.

xdgspjfa sdnksehfoiwesjv sfgsgdvdsxv