Výprava k Rakováčku 9.6.2023

Zveřejněno: 21. 6. 2023, zapsal: Matěj Peřka, přečteno: 186x
rakováček3 rakováček2

Výprava k Rakováčku 9.6.2023

V pátek 9.6. jsme se vydali prozkoumat park u Rakováčku. Ihned po svačině jsme vyrazili pěšky přes náměstí a podchodem u vlakového nádraží přímo až do parku. Na začátku parku jsme po malém občerstvení hledali v písku ukryté fosílie raků, prolézali jsme provazovou pyramidu, pozorovali tekoucí potok a hledali ukryté raky, které jsme bohužel nezpozorovali, ale za to jsme si užili spoustu legrace na lanovce a dřevěné prolézačce.

Vyzkoušeli jsme také houpací sítě a probíhali tunelem vytvořeným z keřů. Naším největším cílem však byla zahrada pana učitele Matěje. To, že jsme zdárně dorazili do našeho cíle jsme oslavili bouchnutím dětského šampaňského a přípitkem. Na zahradě si pak děti mohly pohrát, pohoupali se na houpačce, stavěly z písku, kopaly na bránu míčem a hlavně si zaskákaly na velké trampolíně. Společnost jim zpříjemnil také pejsek pana učitele jménem Bárny.

Na zpáteční cestu jsme se vydali na zastávku autobusu a netrpělivě čekali, jestli autobus opravdu přijede a odveze nás zpět do mateřské školy. Měli jsme štěstí J. Autobus opravdu zastavil a tak jsme měli i skvělý zážitek z jízdy autobusem po městě Rokycany.

 

rakováček1 rakováček4